• La distribució d’aliments ha arribat a més de 58.000 persones.
• El programa també ha evitat les emissions de 4.300 t de CO2
Consum, per mitjà del seu Programa Profit, ha aconseguit l’aprofitament de 6.600 tones d’aliments durant l’any 2018, i així ha evitat el malbaratament alimentari. Este programa consistix a donar aliments, perfectament aptes pel consum, a entitats socials que els repartixen ràpidament entre les persones més necessitades de l’entorn pròxim de cada supermercat.
Gràcies a estes donacions i a la labor dels més de mil voluntaris amb què col·labora Consum, es va ajudar 58.000 persones, a qui es va entregar aliments de forma diària. D’estos, el 72,6% van ser producte fresc, fet que posa de manifest el compromís social de la Cooperativa amb els col·lectius més vulnerables, alhora que permet una dieta més saludable. A més, el Programa Profit va evitar que 4.300 tones de CO2 anaren a l’atmosfera, amb la qual cosa s’ha minimitzat l’impacte sobre l’entorn i s’ha reduït la petjada de carboni, com a part de la política de sostenibilitat de Consum.
La Cooperativa col·labora amb la II Setmana contra el Malbaratament d’AECOC per a sensibilitzar els seus clients sobre l’aprofitament d’aliments a través de la compra responsable, per mitjà de l’emissió de missatges de sensibilització en la megafonia dels seus supermercats.
Durant el primer semestre de l’exercici 2019, Consum ha donat 3.177 tones d’aliments i ha continuat així amb la seua política d’aprofitament d’aliments.
Els aliments donats són, principalment, productes envasats de les seccions de carnisseria, xarcuteria, fruites, verdures, alimentació dolça i lactis dels supermercats, però també provenen de les plataformes logístiques i de les escoles de frescos. El Programa Profit està implantat en el 100% de la xarxa comercial de Consum.
Els últims 3 anys, Consum ha donat 17.800 tones d’aliments, i d’esta manera ha evitat el seu malbaratament i ha ajudat 155.000 persones.