La Cooperativa arriba a les 95 referències en el primer semestre de l’any
Consum ha arribat a un total de 95 referències de productes ecològics en els seus lineals, i ha duplicat la seua presència en el primer semestre de l’any. Des que la Cooperativa va començar a oferir-ne, a finals de 2016, la gamma s’ha anat ampliant gradualment, i ha sextuplicat la presència per donar resposta a la demanda dels seus socis-clients.
Els aliments ecològics que més es consumixen són els aliments frescos, especialment la fruita, la verdura i els ous. Del total de referències oferides als clients, el 40% correspon a productes frescos, el 45% a productes d’alimentació general, el 10% a alimentació infantil i el 5% restant a productes de drogueria i perfumeria.
Actualment, els productes “eco” estan presents a la majoria de les tendes pròpies Consum, amb més de 400 centres, en major o menor manera, en funció de les característiques del centre, i seguix en expansió. Tots ells compten amb el segell distintiu “EuroHoja”, que acredita el seu origen ecològic.
Consum Eco
Amb l’objectiu de satisfer la demanda dels consumidors, Consum va posar en marxa al desembre de 2016 un portal especialitzat en productes ecològics https://eco.consum.es/
La principal raó dels espanyols per a consumir aliments ecològics és la preocupació per portar una vida saludable, seguida del desig de consumir productes en què no s’hagen aplicat productes de síntesi química i de l’interés per la conservació de la naturalesa.
Segons dades del Ministeri d’Agricultura, el consum d’aliments ecològics ha augmentat un 24,5% en l’últim any, la qual cosa suposa un valor de 1.500 milions d’euros, uns 32,3 € per capita. Estes xifres són encara més altes si comparem els últims 4 anys, on s’ha augmentat més d’un 56% la despesa en productes ecològics, enfront de la lleugera caiguda (2,1%) dels aliments i les begudes convencionals.
L’augment de la demanda es reflectix també en l’agricultura, ja que Espanya s’ha convertit en el quint país del món amb una major superfície d’agricultura ecològica, amb prop de 1,7 milions d’hectàrees, per darrere d’Austràlia (17,2 milions d’hectàrees), Argentina (3,1 milions d’hectàrees), Estats Units (2,2 milions) i Xina (1,9 milions), segons dades de la Fundació Internacional per l’Agricultura Ecològica (Ifoam) i l’Institut d’Investigació per l’Agricultura Ecològica.